Miért pont PARTY esküvő? kategória bejegyzései

MIÉRT PONT PARTY ESKÜVŐ?

A névválasztás rövidke „története”  

PE1

Hagyománytisztelő embernek tartom magam, és a vallás is nagyon fontos számomra, esküvő témában azonban a party jellegű esküvői stílus áll hozzám a legközelebb. Ezért a névválasztás is.

Egy party-jellegű esküvőn nem a pucc, a fényűzés vagy az „ősi” hagyományok a fontosak, inkább a kötetlen, lazább, önfeledt családi-, baráti együttléten, szórakozáson van a hangsúly, kötelező körök nélkül. Az ilyen jellegű esküvőket könnyebb alacsony költségvetésből megszervezni. A szertartás(oka)t követően olyan helyen folytatódik a délután/ este, amely alkalmas egy party megrendezésére, ami lehet akár egy kert vagy egy szórakozó hely is. Lakoma helyett egyszerűbb svéd asztal, hidegtál a vendéglátás. A dekorációt saját magunk is készthetjük, egyszerűbb, ötletes megoldásokkal. A zene lehet akár hifiből szóló halk háttérzene is, de DJ- vagy egy party-zenekar is bevethető. A party-részt megelőzheti egy, a szűk család számára tartott esküvői ebéd, és a party az esti órákban kerülhet megrendezésre a többi vendég számára.

Ezek persze nem kőbe vésett szabályok, és mindenki olyan esküvőt csaphat, amilyet csak szeretne, de annyi biztos, hogy egy party esküvő nehezebben összeegyeztethető egy versekben beszélő vőféllyel és az is biztos, hogy nem jellemző ezüst Esszeug.

PE2

Muszáj kiegészítenem a témát valami tipológa-szerűséggel, a “teljesség” kedvéért, ami persze már nem a névválasztásról szól, de nem bírom megállni, ebben kissé kocka vagyok: :)

A klasszikusabb vonalon nagyjából két főbb irány/ esküvő-típus jellemző:

1. hagyományos, magyaros esküvő: címszavakban (kisarkítva!): vőfély és rigmusok – csárda/ sátor – pörinokikoviubi  – mulatós zene – textil/lufidekor…

2. elegáns „városi-esküvő”: ceremónimester/moderátor – szálloda/ kastély – lazac és pezsgőszökőkút – minőségi élőzene/DJ – virágdekor…

PE3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És hogy mi nem „klasszikus”? Minden más. Követhetsz meghatározó stílusokat – ilyen a vintage őrület,  de lehet tematikus esküvőd is: rocker, vagy akár star wars-os; választhatsz extrém helyszínt, mint a víz vagy a levegő – határ a csillagos ég!

PE4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotók: pinterest

írta: Berzevici Rita