„Valami hagyomány”

Valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék – jelentésük, tippek és ötletek 

valami1

 

VALAMI RÉGI – a menyasszony eddigi életének és a családnak a szimbóluma.

Lehet ékszer, kiegészítő – pl. fátyol vagy egy régi ruhazsebkendő a nagymamától vagy az örömanyától.
VALAMI ÚJ – a menyasszony életében az új fejezetet jelenti.

Lehet ruha, cipő, ékszer, kiegészítő, de valójában elég sok új dolog van egy esküvőn, így talán ezt a legkönnyebb „kinevezni”.
Collage_Fotor valami 2-4VALAMI KÖLCSÖNKAPOTT – jelzi a házasság 2 legfontosabb kötelékét: a barátságot és a szerelmet; erre a 2 „dologra” úgy kell vigyázni, mint a kölcsönkapott tárgyra.

Lehet pl. a barátnőtől kölcsön kapott ékszer, hajdísz, kistáska vagy bármi más kiegészítő.

Egyesek úgy tartják, fontos, hogy egy boldog férjes asszonytól származzon a kölcsönkapott tárgy, aki ezáltal átruház a menyasszonyra némi áldást a saját házasságából.

VALAMI KÉK - a kék a hűség valamint az ártatlanság és tisztaság színe (keresztények a kék színt társítják Szűz Mária tisztaságával).

Ez általában a harisnyakötő szokott lenni, de lehet ékszer, cipő, dísz/szalag a menyasszonyi ruhán, menyecskeruha, kiegészítő, körömlakk-szín, virág vagy akár a dekoráció színe is.

Ha a kék sehogy nem illik az esküvődhöz vagy kevésbé szereted ezt a színt, maradj a harisnyakötőnél, vagy fesd be a lábkörmeidet kékre, esetleg legyen kék a lábadon viselt ékszer (bokalánc, lábgyűrű).

valami3

Ha szeretnéd hatékonyan és egyszerűbben megtartani a hagyományt – új és kék lehet egy új harisnyakötő vagy öltöztesd a vőlegényed kékbe. ;)

Kölcsön és régi egy barátnődtől kölcsönkapott karkötő, lábgyűrű vagy bokalánc  vagy egyéb kiegészítő stb.

valami4

Ha a Sex and the City-ben láttad Carrie kék Manolo cipőjét, beleszerettél és nem tántorít el az ára sem, INNEN be tudod szerezni.

valami5

fotók: pinterest

További képek és inspiráció ITT.

Írta: Berzevici Rita

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük