294865_1504689914212_1416250072_n

Az első! – avagy Niki és Gábor esküvője

Első – mint az első esküvő, az 5ös fogatunkból és első, mint az első esküvő-szervezésem

(STOP! igen, már most! Zenei aláfestés: John Paul Young – Love Is In The Air)

Niki barátnőm Angliában él és pár éve megkért, hogy segítsek az esküvőjük megszervezésében, Veszprémben.

Az első húha – pillanat: „..de ne mondd el senkinek, mert meglepetést szeretnénk, és majd mi elmondjuk karácsonykor, mikor hazajövünk.” Szeptember volt…

DE megszívlelendő mindenkinek, aki nem szeretné, hogy az idősebb korosztály vagy bárki beleszóljon/ befolyásolja a szervezést és a részleteket, mert így mindenki kész tények elé volt állítva decemberben, és minden olyan lett, ahogy a jegyespár szerette volna.

Második húha: a helyszínnel már a menüt is leegyeztettük, amikor eszükbe jutott, hogy wellness szálló lévén augusztus 20-án több bevételük lenne a szállóvendégekből, mint egy esküvőből, így a foglalóval a kezemben, november közepén (szeptember óta egyeztettünk) tájékoztattak arról, hogy mégsem tudjuk bevállalni az esküvőt. (A Legjobb Vidéki Wellness Szálloda díjas hotelt inkább nem nevezném meg, de nem is ajánlanám ezek után.) Így egy sokkal szebb és barátságosabb helyen, a Völgyikút Házban tartottuk az esküvőt. Szuper csapat, csodás környezet, örömésboldogság!

Egészen pontosan 120 darab e-mailben sikerült leegyeztetni mindent és még mindig barátok vagyunk Nikivel! :)

Számomra a legkritikusabb pillanat egy házi-cukrász üzemben volt, ahol arról ment a diskurzus, hogy a tortán lévő marcipánkálának milyen bibéje legyen. És voltak prototípusok!! Sima marcipán, valami sárga cukros meg mákos. Na ott felnevettem, hogy ezzel a dilemmával nem biztos, hogy tudok azonosulni.. De megtanultam, hogy az ilyen apróságok is mind életbevágóan fontosak tudnak lenni az ara számára, így türelmesen megvártam a nehéz döntést. A sárga cukros bibés lett:

n1133

És most jöjjenek a még ennél is fontosabb részletek, nem fontossági sorrendben:

Ruha: Angliából jött. :)

n0096

Cipő: ha magas vagy, arra is van megoldás! :)

n0279

Gyűrűk és gyűrűpárna – szintén Angliából.

n0104

Fotós: Rosta Tibor esküvői fotós, fotózsurnaliszta; akit szívből ajánlok, nagyon jó volt vele együtt dolgozni és csodás pillanatokat kapott el!

Járgány: Buick (az autókölcsönzőt nem tudjuk ajánlani), de azért megérte bevetni, nem csak a kreatív fotózáson használtuk, utána fél násznép ezzel/ezen/ebben pózolt.

Car

Koszorúslányok: A film pont az esküvő évben került a mozikba, így adott volt a beállított kép, bár nem igazán sikerült a formáció, de mi megpróbáltuk!

n0414

Bowling: Niki ráesett a kisujjára (makkoscipőben csúszik a bowling pálya!) – úh csak óvatosan a fotózás kevéért bevállalt extrém sportokkal!

Bowling

Kreatív fotózás a belvárosban (is). A romos ház már nem romos, azt máshol kell keresni!

krea

Templomi szertartás: Szt László templom, ahol Vasáros Atya tartotta a nászmisét, aki azonban már sajnos nem praktizál, pedig nagyon jó fej pap bácsi!

n0672

A rizst mindig mossátok meg és ne az arcukba!!

n0749

Augusztusban epret beszerezni nem egyszerű, de mi ezt is megoldottuk!

n0861

A nyitótáncról nem készült videó – legalábbis nem publikus sajnos-, pedig igazán ütős lett! (Niki korábban táncolt, Gábor nem, de profin hozta a figurákat!)

308972_1566231692718_3011965_n

Zene: DJ Tiba (sajnos ő sem praktizál már, pedig nagyon szuper bulit rittyentett ez alkalommal is). ((És itt hívnám fel a figyelmet a megszámlálhatatlan türkiz kieglszítőre – ez is az ara kívánsága volt! No nem a darabszám, hanem, hogy a koszrús lányok türkizben legyenek. Szerintem ügyesen abszolváltuk! ))

310668_1566231972725_1462446652_n

Kívánság lámpások: akkor még lehetett, ma már sajnos tilos. (ők is Angliából jöttek)

295735_1566228932649_1603171968_n

És hogy miért kiváló dátum az augusztus 20.? Ingyen tűzijáték!!!

n1089

Stáblista:
Fotós: Rosta Tibor, További képek a facebook oldal galériájában
Helyszín: Völgyikút Ház
Zene: Dömsödi Tibor/ DJ Tiba
Szervező: Party Esküvő

Írta: Berzevici Rita

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük