ősz kategória bejegyzései

067_MG_5822

Kinga és Peti – AZ Örömünnep

Zenei aláfestés: Her (OST)

Kingával kolléganők voltunk pár éve, anno Budapestről segítette a munkánkat, aztán, ahogy kiderült, hogy ő is veszprémi, szép lassan körvonalazódott, hogy nagyon sok más közös is van bennünk. Sajnos nem sokszor tudunk találkozni, de amikor összejön a csúcstalálkozó, úgy folytatjuk, mintha tegnap hagytuk volna abba. Követtük egymás szerelmeit, vélt szerelmeit :) és mindig drukkoltunk a másiknak, hogy megtalálja az Igazit. Kinga 2 éve megtalálta. Emlékszem, amikor Budapestről velem jött haza egyszer és a kocsiban mesélte, hogy Petya írt neki egy dalt. Na – gondoltam – ő lesz az! :)

196IMG_8733

Idén tavasszal jegyezték el egymást és nyár közepén jött az üzenet, hogy kéne egy kis segítség, mert ősszel szeretnének összeházasodni. Mondom – aztaa, ez nagyon laza, akkor nekik nem dobom be, hogy a szervezésre egy évet szoktak szánni (amiben mára már én sem hiszek egyébként, ők végérvényesen meggyőztek róla, hogy 1-2 hónap alatt is megy, ha jó a csillagállás.. ;) )

A Balatonudvari kötődésük miatt egy balaton-felvidéki pincéhez tervezték az esküvőt, a  környéken random keresgélve végül megtalálták a Mersics Portát a Balatoni Borúton, Szentantalfa előtt. (A cím Balatoncsicsói, de ha Balatoncsicsón jársz, rossz helyen vagy.. :) )

KP4

Kingáék konkrétan arra kértek fel, hogy a szertartás előtt és alatt segítsek nekik abban, hogy a bájos lazaság, ami őket kettőjüket jellemzi, ne menjen át káoszba.. :) És azt kell hogy mondjam, hogy minden még az én várakozásaimat is felülmúlta, pedig nálam maximalistább embert nehezen találsz..

035_MG_9678

Az időjárás előrejelzést hét elején kezdtem nézni, arra a bizonyos szombatra egész napos esőt ígértek. Délelőtt esett is, kicsit szomorú is voltam, bedobtam a kocsiba három esernyőt, összepakoltam a szokásos emergency kit-et és gondoltam mielőtt elindulok, meghallgatom a bevonulós zenéjüket, amit átküldtek nekem is. Elindítottam a számot, leültem, hallgattam és közben kisütött a nap.. :)

Kora délután érkeztem meg a helyszínre. Jó, hogy előbb indultam, mert a 77-es olyan csodás volt, hogy folyton meg kellett állnom fotózni. :)

IMG_7062

Mersicsék érkezésemkor nagyban sürögtek-forogtak a helyszínen, átsétáltam a Szent Balázs Templomromhoz, hogy csekkoljam, minden a helyén van-e, aztán jöttek Kingáék, átbeszéltük a mi-merre részt gyorsan, majd hangbeállás – hiába zenész család, ennek elsők között kell lenni..

A virágok már összekészítve vártak -Kinga sógornője által- a pincében, az ültetés freestyle volt (csak névsor volt az asztalon, nem volt senkire székhezkötve, érdemes ellesni ezt a tippet).

KP3

A lazaság a könnyedség ezen a ponton még mindig uralkodott, gondoltam ez is olyan esküvő lesz, ahol csak én izgulok magamban, aztán jött két kisebb gikszer a hangcuccal és a frizurával, de pár perc ijedtség után olyan gyorsan összezártak a barátok, hogy minden simán ment tovább.

KP5

Szép lassan érkeztek a vendégek. A szertartás előtt szikrázó napsütésben szitált egy kis eső, -de ez csak a szivárvány miatt kellet-, egy csepp eső sem esett ez után aznap! :)

KP1

A ceremónia arany fényben, egy kis tisztáson volt a templomrom előtt, olyan „ínyencségekkel”, mint a gyűrűhordó panda és a szokásos gyertyás szertartás helyett bor és szóda.

KP2

Ilyen szép helyen vétek lett volna a benti ültetés (egyébként megoldható). Ha szeptemberben szabadtéri lagzira vagy hivatalos, készülj melegruhával! :)  Nekem végül sikerült megfáznom, de így is totál megérte! :)

423_MG_5738

A vacsora nagyon finom volt, Mersicsék úgy bántak mindenkivel, mintha egy nagy család lennénk. :) Profi és rugalmas házigazdák voltak.

080IMG_8972

Aztán következett az, ami még nekem is életreszóló élményt jelentett. Az igazán szívhez szóló családi köszöntők, a fejből csodás szerelmes verseket szavaló nagypapa, a spontán nyitótánc és az ifjú pár egyszálgitár+ének előadásában a Falling Slowly és közös éneklésben a Can’t Stop the feeling – megríkattak és felemeltek mindenkit.

IMG_1759

DJ Enikőre Mária vigyázott.  :)

IMG_7135

Hazafele az úton végig mosolyogtam a telihold alatt..

KP6

Stáblista:

Fotó: Láng Győző
Ruha: Lang Ede
Smink: Borsche Annamária – Szépleszel Beauty, Balatonfüred
Haj: Lang Ede
Virág, dekor: Albrecht Csilla
DJ: Szűcs Enikő
Zenekar: az ifjú pár (Petya: http://www.soundcloud.com/disjunk)
Szervező: Party Esküvő
Helyszín, vendéglátás: Mersics Porta

További képek: ITT

írta: Berzevici Rita