2016. március hónap bejegyzései

Húsvét inspirálta esküvők

Kiskoromban Anyukámmal mindig csináltunk húsvétra tojás-fát, tele saját készítésű hímestojással.
Ma már nagyon sok “mű” hímestojást lehet kapni, így egyszerűbb és időtakarékosabb megvenni, de tavaly újra feltámadt bennem az alkotóvágy és készítettem pár hímestojást igazi tojásból. Nagyon élveztem. :)
11088539_10200437725342692_4103384773339218047_n
Idén pedig arra gondoltam veszek pár fehér tojást és megmutatom Nektek milyen egyszerű és nagyszerű dolgokat készíthettek belőle magatok az esküvőre is!
A “veszek pár fehér tojásnál” rögtön el is akadtam. A piacon nem volt, a tojásos ember (igen, ilyenem is van! :D ) csak húsvéra tudott volna szerezni Ausztriából, végül Anyukám mentett meg és vett nekem is (a Munkácsi úti árusnál).
húsvét7
Ha netán még nem fújtál tojást itt a folyamat:
Miután megmostam a tojásokat én egy tűvel szoktam a tetején kisebb lyukat fúrni, alul nagyobbat (óvatosan, mert a fehét tojások vékonyabb falúak!), aztán egy tálba belefújom, újra megmosom, hagyom kicsit lecsepegni, megtörlöm és jöhet is a díszítés.
húscét1
Több verziót készítettem. Én többnyire alkoholos filcet használtam, mert azzal szuperül lehet a tojásokra írni. De alkalmazhatsz más technikát is és be is festheted a tojásokat, ha pl van egy domináns szín az esküvőn. (A lyukra tehetsz egy kis öntapadós matricát, a tojást pedig bekenheted zsírral, hogy szép fényes legyen.)
Készíthetsz asztalszámokat:
húsvétyy
Ültetőkártyák helyett ültető-tojásokat:
húsvéty
A kifújt tojásból pedig készíts reggelit a kis szerelmednek:
10552645_10200457743763140_5668269908380131836_n
(Persze megsúgom, hogy a sárgája nem marad egyben, így inkább rántotta lesz belőle, de azt is lehet “szívesen” tálalni! ;) )
Végezetül pár profi fotó és ötlet húsvét, nyuszi, bárány és tavasz-témában a pinterestről:
húsvét2 húsvét3
húsvét4írta: Berzevici Rita

 

d3f3b4530604107bb400439229caea3d

Kívánságlámpások

Sok helyen árulják, sokan meg is veszik, de fontos tudni, hogy Magyarországon sajnos tilos a használatuk!

Kikértem Nektek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság véleményét a lámpásokkal kapcsolatban és az alábbi választ kaptam:

“A repülő kívánságlámpások nyílt lángot hordozó mini hőlégballonok. A földtől eltávolodó ballonban üzemelő nyílt láng a felemelkedés után teljes mértékben ellenőrizhetetlenné válik. A ballon a repülés során bármikor épületek tetejébe, száraz növényzetbe vagy egyéb gyúlékony anyagba ütközhet, azok meggyulladását eredményezheti, épületekben, erkélyekben, lakásokban, az ott található értéktárgyakban károkat okozhat, vagy a használó, illetve a környezetben tartózkodók testi épségét veszélyezteti. A tűzvédelmi szabályozások szerint a szabadban tüzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy lehet, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelenthessen. A szabadban tüzet gyújtani és az üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem lehet. Az égi lámpások a rendeltetésszerű használatukból adódóan nem mások, mint ellenőrizhetetlen tűzforrások. Mindezek miatt a termékek a tűzveszély kockázatát hordozzák magukban, égési sérüléseket, anyagi károkat okozhatnak. A madzaggal, kötéllel rögzített kívánságlámpásokban üzemelő nyílt láng tűzvédelmi szempontból ugyanígy komoly veszélyt jelent. A rögzítéssel sem befolyásolható a lámpás repülési iránya oly módon, hogy a felhasználóra, a környezetre jelentő veszély bizonyosan kizárható lenne. Emellett a kötél anyag éghető, amennyiben a lámpás repülése során a nyílt lánggal érintkezik, elszakadhat, így az eredeti rögzítés ellenére ellenőrizhetetlenné válik, biztonságos használata nem megoldott.

A tűzveszély okán, a használatból eredő súlyos károk megelőzése érdekében rendelte el a Főigazgatóság 2011 augusztusában a Magyarország területén forgalmazott kívánságlámpások forgalomból való kivonását és visszahívását. 2012. november 19-i kezdő hatállyal a kívánságlámpás használatát már jogszabály tiltja, a 28/2011. BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat 569. § (4) bekezdése, majd 2015. március 5-től az 54/2014. BM rendelettel kiadott új Országos Tűzvédelmi Szabályzat 186. §-a: “A meleg levegő felhajtó hatásán alapuló nyílt lánggal működő repülő szerkezet – a hőlégballon és a hőléghajó kivételével – nem üzemeltethető”.

Üzemeltetés esetén a tűzvédelmi hatóság tűzvédelmi bírságot szab ki.”

Szomorú, hogy így van, lehetne vele vitatkozni is, de el kell fogadni, be kell tartani és választani valami alternatív hangulatvilágítást és/ vagy lufieregetést/ lufipostát!

klképek: pinterest

írta: Berzevici Rita

print2013-08-31_18-34-38

Házasodik a DJ – Alíz és Tiba esküvője

Zenei aláfestés: Madonna – Celebration

Múlt héten írtam Niki és Gábor esküvőjéről, ahol Tiba volt a Dj, hát hogy-hogy nem, az ő -és választottja, Alíz- esküvőjét is volt szerencsém megszervezni.

Tibát nagyon rég ismerem, sokszor dolgoztunk együtt többek között a néhai Rádió1-es kitelepülések alkalmával. Egyik kedvenc story-m, amikor a Plaza szülinapján élő kívánságműsort vezetett és akaratom ellenére kérnem kellett egy számot. Mivel én szerveztem a szülinapi programokat, szeretett volna néhány mondatot váltani róla és megkérdezte, hogy mire számítok a rendezvényen, én meg élő adásban ezt válaszoltam: „Emberölésre” (nálunk otthon így mondják röviden a tömeget). Nem nagyon kérdezgetett többet ezután.. :)

A veszprémiek közül biztos sokan ismerik őt, hiszen DJ-ként is sokáig működött városunkban. Szeretettel gondolok arra az időre, amikor – még jártunk diszkóba – és Tiba egy idő után már kérés nélkül tudta, hogy érkezésre Madonnától a Celebration dukál.

Velük az esküvőszervezés is egy nagy buli volt. Az egyik egyeztetés helyszíne például egy vitorlás volt.

AT1

De most folytassuk a nagy nappal és Alíz meseszép Daalarna ruhájával:

AT2 A virágkölteményeket Flóra alkotta:

AT3

A templomi szertartás Csárli Atyával a Szent Mihály Székesegyházban volt. (A rizzsel már megint nem óvatoskodott a násznép..)AT4

A vendégek rendőri felvezetéssel érkeztek Veszprémből Tihanyba, míg Alízék Füreden vízre szálltak, majd golfautóba – ami így együtt elég hatásos és csöppet sem átlagos „bevonulás” volt.

AT5

A polgári szertartás a Club Tihany kertjében volt.

print2013-08-31_18-00-28

Bár az esküvő helyszíne egyértelműen jelölve van, a szállóvendégeket nem lehet kitiltani az érintett területről, így ilyesfajta “málőrök” előfordulhatnak (még úgy is, hogy odafutottam a kislányhoz és kértem, hogy haladjon tovább – de őt annyira lenyűgözte az esemény, hogy pár lépés után ismét földbe gyökerezett a lába.. :D )

print2013-08-31_18-04-37

Lufiposta – ami kell hozzá: egy előre megcímzett levelezőlap/ képeslap (a pár címére), lyukasztó, tollak (itt ez volt a köszönetajándék), egy kis idő a vendégeknek a jókívánságok, fogadalmak írására, és családonként 1-1 lufi (a 99 az sok! :) ) + annak kiosztása + kézügyesség a vendégek részéről a lufiposta installálásához és már repülhetnek is!

AT6

Vendégkönyv: nekem nagyon tetszenek az ujjlenyomatos képek, nagyon sok verziója van, Tibáék a faleveleset választották. (Ezt később bekereteztethetitek, kitehetitek az otthonotokban.)

AT7

A fotók szerintem önmagukért beszélnek: Molnar Studio

print2013-09-03_18-29-25

print2013-08-31_19-03-44További képek ITT!

Stáblista:
Fotók: Molnár Stúdió
Helyszín: Club Tihany
Virág: Szegedi Flóra
Zene: DJ Kezo és DJ Edgár
Szervező: Party Esküvő

Írta: Berzevici Rita